De Beste Investering die je kunt doen… is In Jezelf

Herken je dit… het pure lentegevoel? De dagen worden langer, de zonnestralen warmer, de bloemen die gaan bloeien en de vogels die hun mooiste lied zingen.

Overal om ons heen zien we de verandering in de natuur. Hoe mooi is het, om juist in deze tijd van het jaar, onze eigen verandering in gang te zetten… op een manier waardoor we meer gaan groeien, en bloeien.

Persoonlijke groei begint als eerste bij zelfkennis. Het is een proces waarbij we bij onszelf naar binnen moeten gaan, om daar te ontdekken wie we zijn… met onze mooie en minder mooie kanten. Tijdens dit proces kunnen we ook tot de ontdekking komen, wat we echt willen in het leven en wat ons gelukkig maakt. Het vraagt om de nodige moed, om al deze facetten onder ogen te zien en daar waar nodig is, verandering in aan te brengen.

Om persoonlijk te kunnen groeien en bloeien, hebben we een goede dosis lentekriebels nodig, om nieuwe dingen te durven leren, te durven experimenteren, fouten durven te maken… en hiervan te leren.

We kunnen een levenslange leerling zijn en nooit uitgeleerd raken. Waarbij anderen een bron van inspiratie kunnen zijn. Maar ook door boeken te lezen, trainingen te volgen of ons te laten coachen. We zijn het meer dan waard om tijd, energie en geld in onszelf te investeren. Waarbij alle opgedane kennis pas echt macht is… als we er daadwerkelijk iets mee doen.

Wanneer we in de drukte van alledag zitten, is het moeilijk om bij onszelf naar binnen te gaan, om van hieruit persoonlijk steeds meer te groeien naar de persoon die we willen zijn. We zullen hiervoor de rust en ruimte in onszelf moeten creëren. Waarbij een open houding van grote meerwaarde is … en de bereidheid onszelf leerbaar op te stellen.

Echte veranderingen vinden plaats in ons hart en niet in ons hoofd. Ook al is de afstand tussen ons hoofd en hart niet zo groot… toch is dit de langste reis die de meeste mensen in hun leven maken.

Goed om te weten; we zullen het zelf moeten doen… maar we hoeven het niet alleen te doen.

Hartegroet,