Hoe stevig is jouw basis …

Stel je hebt besloten om een huis voor jezelf te gaan bouwen…

Je gaat dan vast niet als eerste aan het dak beginnen, omdat je niets hebt waar je het dak op kunt zetten.

Je kan ook niet beginnen met de muren, omdat je niets hebt wat hen overeind houdt.

Je gaat ook niet beginnen met de vloer… want je hebt geen goede ondergrond.

Om een goed huis te bouwen, moet je eerst een sterk fundament hebben. Waarop je alles kunt bouwen zoals de vloer, de muren en het dak.

Het bouwen van een huis valt te vergelijken met het bouwen aan een verslavingsvrij leven … je zult moeten beginnen met de juiste basis.

… En voor een goed fundament zal je moeten bouwen aan je innerlijke wereld. In je innerlijke wereld liggen namelijk al je angsten, onzekerheden, pijn, verdriet en boosheid verborgen. Vanuit je innerlijk zal je moeten gaan bouwen aan je persoonlijke uitdagingen zoals liefde voor jezelf, geloven in jezelf, vertrouwen in jezelf. Maar ook geluk en rust vinden in jezelf.

Wanneer je beschikt over een stevig innerlijke fundering… sta je krachtiger naar je buitenwereld en kun je beter met allerlei persoonlijke uitdagingen omgaan.

Als je innerlijke basis stevig is… werkt dit zeker krachtig door naar je buitenwereld. Waardoor positieve resultaten in je dagelijkse leven zullen volgen.

Een huis gebouwd op een sterke fundering, beschermt tegen weer en wind. Het leven is niet zonder problemen… wanneer je innerlijke basis stevig is, zal je ook beter met problemen en tegenslagen om kunnen gaan.

Om bij je innerlijke wereld te komen… zal je bij jezelf naar binnen moeten gaan. Breng hiervoor meer tijd met jezelf door. Stel jezelf vragen die jou informatie geven, bijvoorbeeld hoe voel ik me nu?

Meditatie, visualisatie … het lezen van non fictie boeken, het volgen van trainingen en/of coaching helpen ook te bouwen aan je innerlijke wereld.

Wat ook heel goed kan helpen is een natuurlijke omgeving op te zoeken, zoals een bos, park of het stand. Ga er regelmatig naar toe en geniet van de rust en de schoonheid van de natuur.

… En let op je energie… om een goed en stevig huis te kunnen bouwen, heb je ook de juiste energie nodig. Vraag jezelf regelmatig af welke energie heb ik?… Kan je energie wel een oppepper gebruiken of eerder wat rust gebruiken… kijk wat je hiervoor nodig hebt?

… Een huis bouw je steen voor steen, zo is het ook met bouwen aan je innerlijke wereld. En als je toch aan het bouwen bent, waarom niet gelijk aan een innerlijk paleis 🙂

 

Op jouw overwinning!