Wat is jouw frequentie…

Tot enkele jaren geleden had ik er nog nooit van gehoord, dat iedereen zijn eigen trillingsfrequentie heeft. Niet alleen mensen hebben een eigen frequentie… ook dieren, planten, voeding en nog veel meer.

Wat is nu precies deze trillingsfrequentie? Als metafoor kunnen we onszelf vergelijken met een radiofrequentie … elke radiozender heeft zijn eigen frequentie. Zo kunnen we Skyradio niet ontvangen als onze radio is afgestemd op de frequentie van Arrow Classic Rock.

Zo is het ook met onze energie, die heeft ook een frequentie … onze persoonlijke trillingsfrequentie. Die wijzelf en de mensen om ons heen niet kunnen horen… maar wel kunnen voelen.

Hoe kunnen we onze trillingsfrequenties verhogen? Als eerste; liefde, plezier en dankbaarheid zijn hoge trillingsfrequenties. Daarentegen zijn boosheid, angst, schuld en schaamte lage frequenties. Het is de kunst om ons bewustzijnsniveau zo te verhogen, zodat we gedurende de dag, positieve energie uitzenden… en we hierdoor weer positieve mensen en situaties naar ons toetrekken.

Als tweede; ons bewustzijn van welke woorden we allemaal tegen onszelf zeggen. Is onze innerlijke stem te hard voor onszelf, te kritisch, te negatief… zien we overal beren op de weg? Of is onze innerlijke stem respectvol, eerlijk, liefdevol, zacht en bemoedigend? Duidelijk mag zijn welke innerlijke stem onze trillingsfrequentie verhoogd en welke deze verlaagd.

Het is belangrijk om onze woorden wijs te kiezen, niet alleen naar onszelf maar ook naar anderen. Roddelen of mensen kwetsen geeft een lage frequentie.

Nu we het toch over anderen mensen hebben, kan ik gelijk de overstap maken naar het derde punt… Met wie gaan we om? Zijn dit positieve mensen, van wie we energie krijgen, die ons supporten, die het beste in ons naar boven halen… en die in ons geloven? Of zijn het doemdenkers, klagers… mensen die ons naar beneden halen of die zich in hun slachtofferrol wentelen. De laatste categorie moeten we zoveel mogelijk vermijden, aangezien deze mensen ons op een negatieve manier beïnvloeden… en energie nemen in plaats van geven.

Als vierde; negatieve gebeurtenissen uit het verleden – en deze niet los kunnen laten – zorgen ervoor dat dit onze energie naar beneden blijft halen… dus, ons niet verder helpt. Maar ook zorgen maken over de toekomst verlaagt onze trillingsfrequentie.

Het vijfde punt is zeker in dit digitale tijdperk van groot belang. We worden overspoeld met informatie, online, via kranten en televisie. Het is een wereld van verschil met welke energie we ons voeden. Zo kunnen we er bewust voor kiezen om voortdurend gebombardeerd te worden met deprimerende beelden en gruwelverhalen. Of we kiezen voor positieve, mooie, inspirerende of grappige muziek, boeken en beelden.

Als zesde; niet alleen kunnen we onze frequentie omhoog brengen met welke informatie we ons voeden. Ook wat we dagelijks tot ons nemen, maakt het verschil. Zo heeft junkfood, drank en drugs een lage frequentie. Bronwater daarentegen is heel goed en heeft een natuurlijke trilling, iets wat kraanwater weer mist.

Als zevende; de natuur in gaan, is heel goed voor onze lichaam en geest. Zo ook een meditatie… Om onze gedachten niet alle kanten uit te laten gaan, zijn er geleide meditaties. Luisteren naar mijn Gratis Brain Training ‘Reis naar Binnen’ https://www.estherbenard.com/brain-training/

Last but not least … vergeet vooral geen plezier te maken 😉

Hartegroet,